Rode wijn

Gepubliceerd op 28 december 2020 om 23:54

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik geen alcohol drink. 
Sterker nog....: Ik vind het een van de meest smerige dingen die er bestaan.

Toch koop ik heel af en toe een fles rode wijn.... helemaal voor mijzelf! Oké.... ook een beetje voor vriendlief. 

Kan je je voorstellen hoe ik eruit zie als ik de supermarkt in wandel op weg naar het wijn-schap? Eerst kijk ik 3x om me heen of ik geen bekende tegen kom. Stel je voor dat ze denken dat ik toch aan de wijn ben geslagen... 
Vervolgens loop ik altijd standaard het verkeerde schap langs. Wit en rose blijken bij elkaar te staan, maar rood heeft helemaal zijn eigen schapje. 
De eerste keer dat ik het kocht heb ik me eerst nog staan te verwonderen hoeveel soorten en smaken er zijn voor een simpele rode wijn! Mijn ogen dwalen van het ene etiket naar de volgende.... en een ding weet ik zeker:

Ik heb geen idee!!!!

Ik besluit voor het huismerk te gaan. Ik hoef hem toch niet te drinken.

Ik voel me intussen alsof het hele dorp ziet dat ik bij de wijn sta. Voel ik me betrapt? Alsof ik alcoholist ben die stiekem wijn probeert te kopen.... Ik krijg het langzaamaan steeds warmer en wil het liefst zo snel mogelijk de winkel uit. Eerst nog betalen... ook dat nog!
Ik kies voor de veilige route en wandel nonchalant naar de zelfscan... Ik scan mijn boodschappen, inclusief 1 fles rode wijn, druk op het knopje betalen en.... SHIT!! Rood lampje!! Ze moeten mij controleren!!!!!!!!!!!
Alsof de hitte rondom de fles wijn nog niet genoeg is begin ik me nu ook zorgen te maken of ik niet per ongeluk door de "stress" ben vergeten het kattenvoer te scannen....!! 
Gelukkig heb ik dat netjes gedaan en mag ik na het betalen rustig door naar huis.

De volgende dag is het zo ver.... de fles mag open!
Het is nog redelijk vroeg in de ochtend, maar ik ben er helemaal klaar voor.

Ik zet het vuur aan, bak het vlees even om en om in de braadpan en gooi de halve fles wijn leeg over het vlees. De andere helft verdwijnt tussen de peren.... Nu maar heerlijk laten pruttelen tot aan vanavond. 
Het huis ruikt heerlijk en ik kan niet wachten tot het avond is...!
Wat fijn ook dat de kinderen dit niet lekker vinden!!!!! Dan eten we het alleen wanneer zij bij hun vader zijn. Inclusief spruitjes uiteraard.

Samen smullen we een kilo vlees weg, al smeltend op de tong.... gesudderd in de rode wijn. Het is net zo lekker als wanneer oma het vroeger maakte! De grote pan met stoofperen, die minstens net zo lekker zijn, gaat ook helemaal leeg!! 

Zullen we vandaag dan maar omdopen tot 4e kerstdag? En moet ik hierna dan toch een keer aan de goede voornemens?

Eerste goede voornemen: Vaker spruiten eten haha

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.